СТРУКТУРНІ ПЕРЕБУДОВИ ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ - Носирєв, Олександр (Mechanism of an economic regulation, 2022)
Метою дослідження є виокремлення перспективних напрямів інвестиційного забезпечення промислового відродження економіки, ідентифікація етапів та заходів структурних трансформаційних та регулювання економічного та промислового розвитку, векторів підвищення ефективності промислової політики та стратегічних концепцій структурної перебудови промислової політики у площині повоєнного відновлення економіки держави. Запропоновано пріоритетні напрями підвищення ефективності промислової політики, яка поєднує пріоритети інноваційної, зовнішньоекономічної та інших політик. Державна політика промислово-технологічного розвитку повинна бути скерована на стимулювання інноваційної діяльності підприємців в ІТ-сфері, розвиток державно-приватного партнерства, реформування системи оподаткування, стимулювання впровадження екологічних технологій в промисловості та залучення країн до міжнародного стратегічного партнерства.