ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА МІСЦЕВОМУ РІВНІ - Жарова, Любов; Хлобистов, Євген (Mechanism of an economic regulation, 2021)
Проведене дослідження ілюструє міждисциплінарний підхід до сталого розвитку місцевих громад шляхом впровадження новітніх інноваційних підходів та заповнення прогалин сучасними технологічними можливостями. Центральною гіпотезою цього дослідження є те, що конкурентоспроможності та ефективності економічного розвитку місцевих громад можна досягти в рамках боротьби зі змінами клімату за допомогою впровадження інформаційних технологій на всіх етапах – від планування до реалізації. У статті підкреслено, що прогноз зміни клімату повинен бути реалізований відповідно до стратегій місцевого територіального розвитку. Шлях реалізації полягає у тому, що стратегії територіального розвитку враховують зміни функціонального призначення територій та визначають напрями перспективної діяльності, враховуючи зміни в агрокліматичних та інфраструктурних умовах розвитку. Із цією метою пропонується створити комплекс інформаційно-аналітичного забезпечення сталого розвитку місцевих, територіальних утворень. Допустиме значення зворотної субсидії, за нашими розрахунками, має становити не більше 25 %. Було продемонстровано, що можна забезпечити стійкий розвиток фінансово спроможних громад, якщо для визначення суми зворотної субсидії використовувати гнучкий фінансовий підхід.