ЕФЕКТИВНІСТЬ ПОДАТКОВОЇ ПОЛІТИКИ: ДОСВІД ТА ЕКОНОМІЧНІ НАСЛІДКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Славкова, Олена; Жилінська, Оксана; Палієнко, Максим (Mechanism of an economic regulation, 2019)
В статті досліджуються особливості формування та реалізації податкової політики в країні Проведено аналіз динаміки зміни обсягів податкових надходжень до державного та місцевого бюджетів. Визначено роль податкових платежів в економічному розвитку країни. Проаналізовано ефективність реалізації державної податкової політики в Україні, визначено її переваги та недоліки. Обґрунтовано вагому роль податкових платежів в стимулюванні економічного та соціального розвитку. Проведено аналіз еластичності зміни індикаторів економічного розвитку країни від зміни обсягу податкових надходжень до бюджету. Зроблено висновок про доцільність удосконалення існуючої політики встановлення, нарахування, сплати та розподілу податкових надходжень як одного із найбільш перспективних напрямів стимулювання економічного зростання.