МАРКЕТИНГОВІ СТРАТЕГІЇ В СУЧАСНИХ КОНСАЛТИНГОВИХ КОМПАНІЯХ ВЕЛИКОЇ ЧЕТВІРКИ - Мельник, Микола (Mechanism of an economic regulation, 2018)
Дана стаття описує феномен Великої Четвiрки (KPMG, Deloitte, E&Y, PwC), яка, як 20 років тому, так і зараз займає лідируючі позиції на ринку. Їхні шляхи до успіху – ціла стратегія, спланована крок за кроком і націлена на пошук нових клієнтів, випуск нових продуктів та наймають на роботу найкращих студентів зі списку найкращих університетів усього світу. Ці компанії активно застосовують усі доступні інноваційні підходи в своїх економічних і маркетингових стратегіях. У той момент, як під час Днів Праці конкуренти нажаль роздають ручки, блокноти та маркери з логотипами своїх компаній, стенди Великої Четвірки приковують увагу новими інноваційними пристроями, селфі- палками та окулярами Google. Як проголошує слоган KPMG, розміщений на їх офіційній вебсторінці: «Інновації у кожному аспекті нашого повсякденного життя». Для того, щоб досягти поставленої мети, ці фірми використовують стратегії диверсифікації, лідерства, спеціалізації з концентрацією на своїй ніші. Детальний опис і приклад до кожної вищезгаданої стратегії є у статті. Важливе місце у довготермінових стратегіях з довготерміновими перспективами займають заходи, організовані для професіоналів, різноманітні семінари, публікації досліджень, прес-конференції та інші PR-акції і благодійні акції. Всі вони вже стали невід‘ємною і необхідною частиною тактики розвитку маркетингу у консалтингових фірмах і повстали внаслідок глобалізації. Високоякісні послуги вимагають високої оплати, що в свою чергу призводить до економічних переваг. Компанія PWC довела це на своєму прикладі, коли в 2015 році додала до свого портфоліо консалтингові послуги. Це рішення склало 60 % прибутку, в той час як традиційний список послуг приніс усього 40 %. Нові свіжі ідеї та рішення, що йдуть в ногу з часом, чітке дотримання стратегії, опрацьованої внутрішніми фахівцями спеціально для компанії, та бажання бути інноваційним лідером – двигун прогресу. Сучасний світ не стоїть на місці. Ера нових технологій змінила наше сприйняття про основу щоденного укладу життя, що не могло не відбитися на бізнесі, в тому числі, і на світових корпораціях. Здатність приймати зміни і адаптуватися – це талант, який гарантує успіх і процвітання, що особливо важливо в еру розвитку цифрових технологій.