ПІДХОДИ ДО УДОСКОНАЛЕННЯ МОТИВАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНО СПРЯМОВАНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СУСПІЛЬСТВІ СПОЖИВАННЯ - Боронос, Вікторія; Тютюник, Інна; Пронікова, Жанна (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У статті розкрито сутність поняття «суспільство споживання», запропоновано власне визначення даного терміну, розглянуто основні види споживання. Досліджено взаємозв’язок необдуманого споживання з можливими соціо-еколого-економічними проблемами. Значну увагу приділено мотивації екологічно спрямованої діяльності у суспільстві споживання. Основну увагу приділено активізації у людини саме внутрішньої мотивації до екологічно безпечної діяльності за допомогою екологізації виховання, освіти, науки та формування нового типу особистості «людини екологічної». Розвиток такого підходу має доповнити економічні методи стимулювання до зниження антропогенного навантаження на довкілля.