ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ТА ЕНЕРГЕТИЧНОЇ БЕЗПЕКИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА ОСНОВІ БІОПАЛИВА - Школа, Вікторія; Домашенко, Марина; Касьяненко, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У статті досліджено та систематизовано основні підходи до визначення понять економічної та енергетичної безпеки, розкрито їх особливості та специфічні риси. Запропоновано авторське визначення економічної та енергетичної безпеки регіону. Визначено пріоритетній напрям, а в його рамках – варіанти інноваційного розвитку національної та регіональної економіки у контексті забезпечення їх економічної та енергетичної безпеки. Запропоновано систему заходів, необхідних для реалізації запропонованого варіанту з виробництва і використання альтернативних поновлювальних видів палива. Економічно обґрунтовано перспективи інноваційних перетворень у державі та регіоні на основі впровадження та поширення технологій використання твердого біопалива. Запропоновано систему мотивуючих заходів, спрямованих на прискорення інноваційних процесів у національному енергетичному секторі, на державному та регіональному рівнях.