КРЕАТИВНА ЕКОНОМІКА ЯК ОСНОВА ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ МІСТ УКРАЇНИ - Чевганова, Віра; Свистун, Людмила (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У статті обґрунтовано необхідність поширення в Україні концепції сталого цілісного міського розвитку та функціонування креативних індустрій як засобів реновації міст, яким притаманні кризові економічні та демографічні тенденції. Розглянуто основні характеристики креативної економіки, досліджено позитивні для міського розвитку результати її запровадження у зарубіжних країнах, зокрема Великобританії, Німеччині та США. Обґрунтовано, що креативні індустрії створюють нові робочі місця, сприяють диверсифікації економіки і формуванню комфортного міського середовища. Проаналізовано економічну ситуацію та демографічні тенденції у м. Полтави і окреслено перспективні напрями розвитку креативних індустрій у ньому. Здійснено прогнозування демографічної ситуації у місті до 2050 р. за умов збереження існуючих тенденцій та при реалізації концепції інтегрованого розвитку міста, орієнтованої на розвиток креативної економіки.