СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ В УПРАВЛІННІ ЕКОСИСТЕМНИМИ ПОСЛУГАМИ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ - Мішенін, Євген; Дегтярь, Наталія (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У статті запропоновано структурований підхід до вибору стратегій управління екосистемними послугами водно-болотних угідь. Представлена декомпозиція стратегій управління екосистемними послугами водно-болотних угідь деталізована за такими ознаками: загальні та домінантні стратегії, стратегії за способом досягнення мети управління екосистемними послугами, стратегії за характером поведінки суб’єктів управління екосистемними послугами водно-болотних угідь , а також цільові стратегії за місткістю таких послуг. Деталізація стратегій управління екосистемними послугами водно-болотних угідь характеризується такими параметрами: вектором впливу стратегій; характером поведінки суб’єктів управління екосистемними послугами, а також видами таких послуг. Процес прийняття ефективних управлінських рішень та вибору стратегій управління екосистемними послугами водно-болотних угідь потребує формування системи оцінювання ефективності управління екосистемними послугами водно-болотних угідь на основі індикаторів стану видів екосистемними послугами водно-болотних угідь та їх втрати.