ІНДИКАТОРИ ЕКОЛОГІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ В КОНТЕКСТІ ЗЕЛЕНОГО ЗРОСТАННЯ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ - Шкарупа, Олена (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У статті визначаються особливості реалізації політики сталого розвитку у сфері екологічної модернізації регіонального природокористування, а саме: вдосконалення системи управління у сфері екологічної модернізації, формування системи інструментів регулювання розвитку соціально-економічних систем у контексті зеленого зростання, екологізація соціально-економічного розвитку регіону, формування індикаторів екологічної модернізації соціально-економічних систем. Екологічна модернізація соціально-економічних систем визначається як основний напрямок «озеленення» економіки регіону, яким потрібно управляти на основі екологічно орієнтованої інноваційної політики. Визначаються такі напрями екологічної модернізації соціально-економічних систем: екологічна модернізація виробництва, екологічна модернізація споживання, екологічна модернізація управління, екологічна модернізація бізнесу, екологічна модернізація інформаційно-ресурсної сфери, екологічна модернізація суспільства. Встановлюється взаємозв’язок між напрямами.