ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗВИТКУ ІНТЕРНЕТ-ФІНАНСІВ В КИТАЇ - Юксія, Ту; Суінань, Хао (Mechanism of an economic regulation, 2015)
Існує певна нестача фінансових ресурсів у Китаї для малих і середніх підприємств (МСП) і вони продовжують стикатися з проблемою доступності до фінансових послуг. Тому в даній статті підкреслена важливість розвитку Інтернет-фінансів в Китаї для вирішення проблеми фінансування малого та середнього бізнесу, сприяння прозорості та безпеці неформального фінансування. Приймання вкладів та видача кредитів в даний час не обмежується тільки банками в Китаї. Інтернет-гіганти, такі як "Alibaba", "Baidu", "Tencent" є новими гравцями на фінансовому ринку країни. Інтернет-фінанси істотно знижують транзакційні витрати і підвищують ефективність розподілу ресурсів. У порівнянні з непрямим фінансуванням інтернет-фінансування має ряд особливостей, в тому числі використання соціальних мереж для створення та розповсюдження інформації, використання пошукових систем для структурування та впорядкування інформації та використання хмарних технологій для забезпечення швидкої можливості обробки масової інформації. Веб-Банкінг – це спроба створити новий механізм для кредитування і серед функцій нової фінансової структури – службові депозити, випуск облігацій, позик, проектні розрахунки, обмін валюти, видача банківських карт.