ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ПРИ ФОРМУВАННІ ПОРТФЕЛЯ ЕКОЛОГООРІЄНТОВАНИХ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Шкарупа, Олена; Бурич, Іван (Mechanism of an economic regulation, 2014)
Сучасні тенденції господарювання відзначаються ризиковими факторами, що ставить під загрозу можливість сталого розвитку регіону. За такої ситуації актуалізуються питання теоретичного і науково-методичного підходів до стратегічного планування дій щодо формування портфеля інноваційних проектів, які б дозволяли реалізацію економічно обґрунтованих проектів при одночасному врахуванні їх екологічної безпеки та орієнтованості на сталий розвиток. Проблеми формування портфеля інноваційних проектів, що виникають у сучасних умовах господарювання, є важливим фактором розвитку економіки природокористування й охорони навколишнього середовища на регіональному рівні. Необхідність прийняття управлінських рішень і узгодження еколого-економічних інтересів бізнесу і суспільства спонукає до розгляду особливостей застосування інформаційних інструментів при формуванні портфеля еколого-орієнтованих інноваційних проектів на регіональному рівні. У цьому дослідженні визначено основні тенденції формування портфеля проектів та особливості застосування інформаційних інструментів у цьому процесі, розроблено ключові функціональні етапи формування портфеля екологоорієнтованих інноваційних проектів на регіональному рівні.