ПОРЯДОК ВИБОРУ СТРАТЕГІЇ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ФІЛІАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ БАНКУ - Чернявський, Ігор (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У статті детально проаналізовано останній етап у процесі ідентифікації частки центрів самообслуговування у загальному обсязі структурних підрозділів банку у конкретному регіоні. Цей етап характеризується вибором стратегії розвитку регіональної мережі як складової загальної корпоративної стратегії банку. Вибір подальшої стратегії розвитку регіональної мережі банку визначає як його нинішню, так і майбутню діяльність. Водночас така стратегія дозволяє налагодити управлінський процес банку, визначити його мету, перспективу й певну послідовність дій, обрати способи діяльності відповідно до тих пропорцій, які необхідні банку. Крім того, у даній статті ми розробили алгоритм вибору такої стратегії розвитку філіальної мережі банку, за допомогою якого був урахований технологічний рівень готовності того чи іншого регіону до його експансії з боку банку.