СОЦІАЛЬНА ТА СОЛІДАРНА ЕКОНОМІКА: ПОНЯТТЯ ТА СУТНІСТЬ, ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Дерев’янко, Юрій; Мельник, Леонід; Кубатко, Олександр (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У статті досліджено основні аспекти соціальної та солідарної економіки, як спосіб досягнення прогресивного розвитку соціально-економічних відносин у суспільстві. Автори пропонують порівняти ступінь наукової розробленості та обґрунтованості досліджень науковців та фахівців пострадянського простору із аналогічними дослідженнями західних колег. Проведено критичний аналіз сучасних досліджень на пострадянському просторі та зазначені основні їх тенденції і риси. Авторами зроблено акцент на суттєвій неузгодженості принципів дослідження соціалізації економіки та солідарності, що вивчаються сучасними пострадянськими науковцями, та водночас на поступовий вихід західних вчених на єдині принципи та основи у розробці ССЕ. Напрацювання з теорії та методів ССЕ все частіше доводять необхідність їх застосування в економічній практиці, а досвід імплементації принципів ССЕ дає можливість оптимістично ставитися до впровадження даних напрацювань у вітчизняній економіці.