КРОС-КУЛЬТУРНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ТА МІЖКУЛЬТУРНА КОМУНІКАЦІЯ: РЕАКЦІЯ НА ВИКЛИКИ ГЛОБАЛЬНОЇ МІГРАЦІЇ - Почтовюк, Андрій; Семеніхіна, Вікторія; Золотаренко, Віктор (Mechanism of an economic regulation, 2024)
Політика відкритості в економічних і культурних аспектах, взаємодія з міжнародними партнерами зумовлюють актуальність і важливість опрацювання крос-культурної специфіки діяльності компаній та державних установ. Нові умови діяльності потребують нових знань, підходів та навичок. Щоб мати конкурентні переваги, кожна організація має чітко вибудувати власні компетенції (в тому числі крос-культурні) та відповідні стандарти компетенції персоналу. Тому теоретичний підхід до формування крос-культурних компетенцій персоналу, викладений у матеріалі, сприятиме менеджменту організацій, які функціонують в сегментах глобального ринку, у формуванні їх власних стандартів діяльності. У статті розглядаються питання методології та основних понять лінгвокультурології, як науки, яка присвячена вивченню картини світу в національному аспекті, свідомості мовної особистості, ментально-лінгвальні особливості; категорійний апарат якої пропонується використовувати для реалізації заходів міжкультурної комунікації, враховуючи сучасний стан міграційних процесів.