ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ЛІЗИНГУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Карінцева, Олександра; Харченко, Микола; Кальченко, Світлана (Mechanism of an economic regulation, 2016)
Стаття присвячена доцільності застосування лізингу суб’єктами господарювання з метою розширення і оновлення матеріально-технічної бази. Проаналізовано сучасний стан ринку лізингу в Україні та сформована методика оцінювання економічної ефективності лізингових операцій, яка може бути використана українськими суб’єктами господарювання при прийнятті і обґрунтуванні рішення щодо вибору джерела фінансування. Запропонований підхід враховує дійсні на сьогодні умови фінансування та правові аспекти регулювання лізингових операцій, що склалися в Україні. Методика апробована на реальному прикладі придбання транспортного засобу підприємством з метою господарської діяльності. Також запропонована схема оптимізації політики управління залученим капіталом, що ґрунтується на порівняльному аналізі доступних для суб’єкта господарювання схем фінансування – це, як правило, лізинг та кредит.