РОЗВИТОК ТЕОРЕТИЧНИХ ПІДХОДІВ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНКІНГ»: ЗАКОРДОННИЙ ТА УКРАЇНСЬКИЙ ДОСВІД - Лапіна, Юлія (Mechanism of an economic regulation, 2013)
На сучасному етапі розвитку економічних відносин у світі визначальним є дослідження проблеми організації діяльності спеціалізованих банківських установ на фінансовому ринку, які спеціалізуються на наданні послуг інвестиційного банкінгу. Сучасна трансформація світової фінансової архітектури свідчить про те, що паралельно з розвитком універсалізації посилюється тенденція до спеціалізації діяльності більшості фінансових посередників. У статті проведено порівняльний аналіз терміна «інвестиційний банкінг», наведеного у світовій та українській економічній літературі. У роботі виведено нову дефініцію, адаптовану для економічних реалій української специфічної інвестиційної діяльності банків, враховуючи основні критерії зазначеної діяльності, а саме: характер діяльності, мету, визначення сукупності функцій, які входять у систему «інвестиційного банкінгу».