ПРАКТИКА ПРИВАТНОГО ФІНАНСУВАННЯ ІНСТИТУТІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА НА ПРИКЛАДІ ОСНОВНИХ ПРИВАТНИХ ФОНДІВ США - Левченко, Ангеліна (Mechanism of an economic regulation, 2022)
Статтю присвячено дослідженню досвіду приватного міжнародного фінансування соціальних проектів інститутів громадянського суспільства на прикладі приватних фондів Сполучених Штатів Америки. Приватний фонд являє собою організацію, котра зазвичай створюється з метою фінансування благодійних цілей чи проектів за допомогою грантів. Досліджено філантропічну діяльність найбільших американських приватних фондів, а саме: «Фонду Відкрите суспільство» Джорджа Сороса, Фонду Білла та Мелінди Гейтс, Фонду Джона і Кетрін Макартур та Фонду Форда. Автором на основі статистичної інформації проаналізовано галузеву та регіональну структури загальної вартості портфелів грантів. Висвітлено основні напрямки та програми благодійної діяльності досліджуваних приватних фондів, а також здійснено їх компаративний аналіз. Виявлено основні тенденції та закономірності грантового фінансування соціальних проектів інститутів громадянського суспільства міжнародними приватними донорами США.