ОСОБЛИВОСТІ ЗЛИТТЯ ТА ПОГЛИНАНЬ КОРПОРАТИВНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СФЕРІ ІТ-ТЕХНОЛОГІЙ, МЕДІА ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ - Середа, Олена (Mechanism of an economic regulation, 2023)
Сучасний розвиток національної економіки відбувається в умовах воєнного стану та ліквідації наслідків світової пандемії. Злиття та поглинання є ключовими елементами, які забезпечують підвищення конкурентоспроможності та швидку адаптації до нових умов. Доведено, що особливий інтерес для інвесторів представляють угоди M&A за участю підприємств у сфері ІТ-технологій, медіа та телекомунікацій, завдяки значної частки в ВВП України, високої рентабельності операційної діяльності та спроможністю до економічного зростання у 2022 році. На основі даних статистики зроблено динамічний аналіз та визначено основні тенденції глобальних угод M&A та злиття і поглинання у секторі технологій медіа та телекомунікацій. Проведено дослідження M&A угод у сфері ІТ-технологій, медіа та телекомунікацій в Україні. Обґрунтовано вибір факторів та показників, що доцільно використовувати покупцям при проведення M&A в Україні.