ІНТЕРНЕТ-ПЛАТФОРМА ЯК ОСНОВА ЕФЕКТИВНОГО ПРОСУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Дериколенко, Анна (Mechanism of an economic regulation, 2019)
У статті уточнено визначення інтернет-платформи. Визначення основні ринки, де використання інтернет-платформ було б найбільш доцільно. Проаналізовано існуюче визначення інтернет- платформ і запропоновано авторське бачення, яке засноване на проведених дослідженнях. Виділено основні характеристики інтернет-платформи для просування саме товарів промислового призначення. Відзначено, що в сучасному світі цифрових технологій інтернет-платформи мають широкі можливості і перспективи для застосування вітчизняними промисловими підприємствами. Основна мета існування інтернет-платформ – допомога підприємств, мета яких – вихід на світові ринки. Їх впровадження завдяки високому технічному рівню здатне значно збільшити швидкість логістичних операцій, підвищити ефективність діяльності (комунікаційної, логістичної, інноваційної, інвестиційної і т.д.), поліпшити її якість (завдяки кастомізації), реалізувати унікальні можливості післяпродажного сервісного обслуговування для різних ринків, різних цільових груп споживачів і т. п. Використання промисловими підприємствами інтернет-платформ направлено, з одного боку, на встановлення взаємовигідних зв’язків зі стейкхолдерами, а з іншого – на узгодження внутрішніх бізнес-процесів підприємства з зовнішніми можливостями і погрозами. Автором сформульовані основні особливості створення та застосування інтернет-платформ для просування промислової продукції, визначені бізнес-процеси промислового підприємства при застосуванні інтернет-платформи. Окремо запропоновано структурну схему бізнес-процесів промислового підприємства при використанні інтернет-платформи.