ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Середа, Олена (Mechanism of an economic regulation)
В сучасних умовах фінансова безпека суб’єктів господарювання визначається зовнішніми та внутрішніми факторами, включаючи ризики, пов’язані з фінансовими інструментами. Аргументовано важливість визначення впливу фінансових інструментів на процеси формування капіталу, фінансову стійкість суб’єктів господарювання та здатність реагування на негативні події. Дослідження цього питання дозволило розкрити потенціал фінансових інструментів у забезпеченні сталого розвитку. Виокремлено основні групи ризиків щодо фінансових інструментів в розрізі функціональних складових фінансової безпеки суб’єктів господарювання. Розкрито специфіку фінансових інструментів сталого розвитку, які використовують для вирішення сучасних екологічних та соціальних викликів, сприяючи одночасно забезпеченню фінансової безпеки суб’єктів господарювання.