АНАЛІЗ ПРИНЦИПІВ СУЧАСНОЇ СТРАТЕГІЧНОЇ РИНКОВО-ОРІЄНТОВАНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Роберт, Корнатовски (Mechanism of an economic regulation, 2017)
В статті на основі узагальнення огляду міжнародної законодавчої бази, наукових праць, робіт практикуючих фірм та фахівців, присвячених принципам ринково-орієнтованій діяльності, досліджено принципи сучасної діяльності промислових підприємств. На основі виокремлення характерних ознак розглянутих принципів запропоновано авторський підхід до їх класифікації, який передбачає одночасну систематизацію за двома класифікаційними ознаками: «За поширенням» (на традиційні та новітні) та «За особливостями формування» (на організаційні та ринкові), що дозволяє поглибити сучасне розуміння їх сутності та здійснювати бізнес відповідно норм міжнародного права. Результати дослідження можуть бути використані в практичній діяльності сучасних суб’єктів господарювання при формуванні підходів до ринково-орієнтованої діяльності, а також, покладені в основу подальших наукових досліджень щодо розробок ринкових стратегій промислових підприємств.