ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ КОМУНАЛЬНОГО ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ ТЕПЛОВИХ НАСОСІВ - Мандрика, Владислав (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У статті досліджено еколого-економічні аспекти використання теплових насосів, розглянуто основні умови їх застосування в системі комунального теплопостачання. Для виконання європейських норм та вимог у сфері теплопостачання рекомендовано використовувати перспективні технології та дотримуватися принципів енергоефективності в галузі. У роботі розглянуто проблеми забезпечення ефективності роботи вітчизняного житлово-комунального господарства, серед яких виокремлено низьку енергетичну ефективність отримання теплової енергії та її високу собівартість. Запропоновано варіанти впровадження теплонасосних технологій у системи комунального теплопостачання, проаналізовано економічний та екологічний ефект від реалізації, розраховано термін окупності типової теплонасосної установки, наведено приклади успішного залучення теплових насосів для теплопостачання в країнах ЄС.