ЗАСТОСУВАННЯ INTERNET-ТЕХНОЛОГІЙ У МАРКЕТИНГУ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД - Івашова, Надія; Іванова, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2015)
Обов’язковим інструментом маркетингу будь-якого сучасного підприємства або бренду є Інтернет-маркетинг. Розвиток Інтернет-маркетингу за кордоном розпочався значно раніше, ніж в Україні, отже, й досягнення в цій галузі в багатьох розвинених країнах більш значущі. Тому для національних брендів доцільним є, вивчати успішний закордонний досвід, адаптувати його до вітчизняних умов, спостерігати за іноземними тенденціями у сфері Інтернет-маркетингу для одержання результатів маркетингової діяльності. У статті розглянуто інструменти та технології Інтернет-маркетингу, які набули найбільш динамічного поширення та розвитку, й виокремлено: SMM-маркетинг, мобільний маркетинг, новий формат e-mail маркетингу, сайт бренду / компанії, крос канальний контент-маркетинг. Зважаючи, що значну роль для розвитку бізнесу за кордоном відіграє використання контент-маркетингу, авторами досліджено тенденції його розвитку. Головною особливістю Інтернет-маркетингу за кордоном можна назвати інтеграцію різних інструментів та каналів під час рекламної кампанії. Усі перелічені тренди взаємозв’язані, тому компаніям рекомендовано працювати відразу над декількома з них у комплексі.