НАУКОВІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ АГРАРНИХ КОМПАНІЙ - Таранюк, Леонід; Цю, Хунчжоу (Mechanism of an economic regulation, 2021)
Використання наукових досліджень в сфері логістичного управління аграрних компаній дає змогу підвищити рівень інформаційного доступу та прозорості інформації стосовно економічного обґрунтування логістичних систем аграрних компаній в Китаї. Потрібні важелі впливу на поширення науки та можливості отримувати вихідні дані щодо логістичного управління аграрними підприємствами. В даній статті проаналізовано праці представників міжнародних наукових шкіл та китайських науковців щодо досліджень логістичної системи управління в роботі аграрних компаній. Встановлено основні елементи наукових досліджень, що містять теоретичні положення, методичне забезпечення в дослідженні логістичних систем аграрних компаній. Сформовано концепцію наукових досліджень в формуванні логістичної системи аграрних компаній, яка містить теоретичні положення логістичного управління, методичне забезпечення моніторингу продуктового потенціалу логістичних систем аграрних компаній, формування системи показників розвитку логістичних систем. Запропоновано наукові принципи формування логістичної системи аграрних компаній до яких віднесено принципи системної цілісності, принципи добровільності, принципи збалансованості, принципи адаптації до особливостей сільськогосподарського виробництва, принципи підвищення основної конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств, принципи поєднання інтеграції та нового будівництва. Досліджено обсяги основної сільськогосподарської продукції в натуральному вимірі Китаю, Японії, США, Канади, Франції, Німеччини та основні показники ефективності діяльності сільськогосподарської продукції Китаю та розвинутих країн за показниками витрат, продуктивності, обіговості капіталу, норм запасу, доданої вартості в структурі ВВП. Сформовано загальний висновок наукового дослідження та перспективи подальших наукових пошуків.