ДО ПИТАННЯ ПРО ІНТЕГРОВАНЕ УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ РОЗВИТКОМ РЕГІОНУ - Мельник, Леонід; Самаль, Сергій; Шкарупа, Олена (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У статті досліджуються особливості формування інтегрованої системи управління сталим розвитком регіону. Розглядаються наукові підходи, що дозволяють розробити структуру і механізм інтегрованої системи управління регіональним розвитком, в тому числі на основі формування інституційних механізмів переходу до сталого розвитку. Аналізуються принципи стійкості природно-антропогенної системи та показники, що характеризують процеси розвитку окремих підсистем: соціальної, економічної, екологічної. Розглянуто функції, відмінні характеристики та перспективи впровадження інтегрованої системи управління в практику господарювання на регіональному рівні. Виділено найважливіші проблеми переходу до сталого розвитку регіонів України та Білорусі. Представлені характеристики стратегії інтегрованого управління в інтересах сталого розвитку, а також ключові функції, які вона забезпечує. Проведено аналіз організаційно-управлінських умов трансформації регіональних систем з метою сталого розвитку.