ВЗАЄМОДІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ТА ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ВИЩОЇ ШКОЛИ ІЗ ТЕХНОЛОГІЯМИ ПЕДАГОГІЧНОГО ДИЗАЙНУ - Мосьондз, Михайло; Тимошенко, Роман; Бабічева, Ганна (Mechanism of an economic regulation, 2024)
У статті досліджено питання щодо взаємодії інформаційного та освітнього середовища вищої школи із технологіями педагогічного дизайну. Наголошено на тому, що повне вирішення завдання створення якісного інформаційно-освітнього середовища передбачає формування єдиної інформаційної системи для навчального закладу, а також мережі його підрозділів шляхом розробки комунікативної корпоративної інфраструктури. Це означає використання сучасного цифрового обладнання, інформаційної та комп’ютерної техніки та високоякісних програмних засобів з подальшою інтеграцією актуальних інформаційних систем до освітнього комплексу. Крім того, потрібно розробити і створити систему управління розвитком даної системи. Як висновок, сказано про те, що одним з перспективних напрямків модернізації освіти в умовах реформ та суспільних викликів є створення інформаційно-освітнього середовища вищих навчальних закладів. Це сприятиме поліпшенню матеріально-технічного, психолого-педагогічного, дидактичного та комунікативного забезпечення навчального процесу, а також сприятиме модернізації засобів навчання на основі новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. Взаємодія інформаційного та освітнього середовища вищої школи з технологіями педагогічного дизайну є важливим елементом сучасної освіти. Ця взаємодія створює унікальні можливості для покращення навчання, розвитку студентів та підготовки їх до життя в сучасному інформаційному суспільстві. Розвиток та впровадження інноваційних педагогічних практик з використанням технологій педагогічного дизайну стане ключовим фактором у забезпеченні якісної та ефективної освіти у майбутньому.