УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ У ФОРМУВАННІ ЗЕЛЕНОЇ ЕКОНОМІКИ: СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТА РЕСУРСОЕФЕКТИВНІСТЬ - Дегтярьова, Ірина; Мельник, Леонід (Mechanism of an economic regulation, 2025)
У статті аналізуються основні напрямки «зеленої» економіки та сталого розвитку, з особливою увагою до енергоефективності, вітроенергетики, екотуризму та розвитку регіональних рекреаційних об’єктів у рамках управління бізнес-процесами. У статті розглядаються соціально-економічні проблеми, пов’язані з впровадженням стратегій сталого розвитку підприємствами, спричинені посиленням антропогенного впливу на навколишнє середовище. Висвітлюються екологічні проблеми, включаючи забруднення води, повітря та землі, спричинене урбанізацією, промисловістю, сільськогосподарськими стоками та неефективною сільськогосподарською практикою. Також окреслюються напрямки реалізації сталого розвитку, включаючи переробку, управління відходами та підвищення екоефективності.