МЕТОДОЛОГІЧНІ ПРИНЦИПИ МОДЕЛЮВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ЯК СКЛАДОВОЇ ЇХ РЕІНЖИНІРИНГУ В ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Лепейко, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2025)
У статті розглядаються методологічні принципи моделювання бізнес-процесів як складової реінжинірингу в господарській діяльності, а також напрямки теорії самоорганізації складних систем. Зазначено особливості сучасної економічної системи, які визначають певні особливості управління бізнес-процесами, зокрема їх реінжинірингу. Доведено проблеми впровадження моделювання бізнес-процесів під час їх подальшого реінжинірингу. Визначено принципи методологічної побудови систем моделювання бізнес-процесів під час їх реінжинірингу. Розглянуто етапи бізнес-моделювання процесів, що перепроектуються. Досліджено реінжиніринг фінансової діяльності промислових підприємств у сучасних економічних умовах за допомогою імітаційного моделювання. Обґрунтовано використання моделей Баумоля та Міллера-Орра під час моделювання бізнес-процесів під час їх реінжинірингу. Відповідні висновки сформовані на основі наукових досліджень у рамках теми цієї статті.