Рецензія на монографію Пімоненко Т., Люльов О., Летуновська Н.

  • О.Ю. Чигрин

Анотація

Рецензія на монографію Пімоненко Т., Люльов О., Летуновська Н. «Стохастичне моделювання дорожньої карти гармонізації вітчизняних та європейських стандартів регулювання енергетичного ринку: трансформаційні зрушення до циркулярної та вуглецево-нейтральної економіки».
Зміна клімату створює низку системних соціально-економічних ризиків, які суттєво впливають на глобальне бізнес середовище, обумовлюють кризові явища на фінансових та інвестиційних ринках. В свою чергу функціонування циркулярної економіки обумовлює розвиток та просування нової моделі виробництва та споживання, яка буде забезпечувати стійкий розвиток всіх секторів національної економіки. Впровадження відповідних підходів буде забезпечувати оптимізацію використання ресурсів, зменшення енергоспоживання, формування сталого способу життя та розвиток екологічно відповідального господарювання. В контексті переходу до вуглецево-нейтральної економіки модернізація енергетичного сектору є для кожної країни стратегічним завданням, яке буде забезпечувати економічну та енергетичну безпеку та дозволить країнам виконати прийняті зобов’язання у рамках політики зеленого енергетичного переходу. В цьому контексті, монографія, присвячена дослідженню проблем вуглецево-нейтральної економіки та формування сталої енергетичної політики є, безперечно, актуальною та своєчасною.

Переглядів статті: 35
Завантажень PDF: 20
Опубліковано
2022-08-22
Як цитувати
Чигрин, О. (2022). Рецензія на монографію Пімоненко Т., Люльов О., Летуновська Н. Mechanism of an Economic Regulation, (1-2(95-96), 131-132. вилучено із http://mer-journal.sumy.ua/index.php/journal/article/view/119
Розділ
НАУКОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ